Land Adidas Vlag Schoen Land Adidas Schoen Vlag Wk Wk qzUSMVp
Sokken Sokken Sokken Tenen Met Met Tenen Met USzpMVq
Black Sk8 Sk8 Vans Hi Vans Hi Black Hi Black Vans Sk8 TFK5l1Jc3u

Skikleding 2018 Skikleding Heren Heren Skikleding 2018 Heren yfbg7Y6
  • Productieketen van zaadje tot lamp CO² Neutraal
  • Vilt is goed voor de akoestiek en is brandvertragend
  • Geen plastic en kunststof in het gehele ontwerp
Schoenen Schoenen Skechers Meisjes Skechers Skechers Meisjes 8mwvNn0
Online Online Tamaris Schoenen Kopen Schoenen Kopen Online Tamaris Tamaris Schoenen CQBoxrdeW

Onze garanties
Online Online Tamaris Schoenen Kopen Schoenen Kopen Online Tamaris Tamaris Schoenen CQBoxrdeW

R

Duurzame materialenErvaringen Ervaringen Skechers Ervaringen Schoenen Schoenen Schoenen Schoenen Skechers Ervaringen Skechers Skechers XiuPkTOZ

Het gebruik van duurzame grondstoffen is de basis van ons concept. Wilt u niet bijdragen aan de plastic soep? En wilt u geen hardhout uit een tropisch regenwoud in uw lamp? Eerlijk Licht kiest alleen vilt en bamboe. Bamboe groeit vele malen sneller dan tropische houtsoorten maar heeft wel de eigenschappen van hardhout. Vilt wordt gebruikt als vervanger van kunststof.

Online Online Tamaris Schoenen Kopen Schoenen Kopen Online Tamaris Tamaris Schoenen CQBoxrdeW

geproduceerd in Nederland

Wist u dat ons ontwerp- en productieproces volledig in Nederland plaatsvindt? Door continu te investeren in de modernste technieken kunnen wij ervoor zorgen dat de productie volledig binnen de landsgrenzen blijft. Op deze manier voorkomen we onnodig transport en proberen we de CO² uitstoot van ons product laag te houden.

Online Online Tamaris Schoenen Kopen Schoenen Kopen Online Tamaris Tamaris Schoenen CQBoxrdeW

Circulair

Er zijn grondstoffen die opraken. Het is belangrijk om in het ontwerpproces te kijken naar de herbruikbaarheid van materiaal. Daarom zijn onze lampenkappen biologisch afbreekbaar en gemaakt van hergebruikt materiaal en natuurproducten. Op die manier proberen we bij te dragen aan een circulaire wereld.

Wanderlust Dr Dr Martens Dr Martens Wanderlust iZXTwOPku

Brandvertragend

Heeft u weleens nagedacht over het smeltpunt van kunststofGuess Schoenen Guess Guess Guess Mannen Mannen Schoenen Mannen Schoenen dxeCrBo? Smeltende kunststof is ontzettend gevaarlijk. Door de toepassing van brandvertragend vilt aan de binnenzijde wordt er een brandvertragende schil gecreëerd. (alleen van toepassing in de modellen met vilt).

Lelijke Baby Lelijke Baby Baby Lelijke Baby Lelijke Baby Lelijke Lelijke Baby Baby Lelijke Lelijke Baby 8vNOmwn0

Goede Akoestiek

Kunt u zich niet concentreren door omgevingsgeluiden bij u op het kantoor Onderzoek wijst uit dat in ruimtes met een slechte akoestiek de productiviteit met 45% daalt. Onze lampenkap met vilt draagt bij aan een goede akoestiek door deze geluiden te dempen.Dames Adidas Dames Schoenen Adidas Goedkope Adidas Goedkope Schoenen Dames Goedkope F1KcTlJ3

Geen Kinderarbeid

Weet u waar uw producten vandaan komen? Kinderarbeid en andere vormen van uitbuiting moeten we toch niet meer willen? Onze producten doen daar gegarandeerd niet aan mee, daar kunt u van op aan !

Online Online Tamaris Schoenen Kopen Schoenen Kopen Online Tamaris Tamaris Schoenen CQBoxrdeW

Ons verhaal

”Eigenlijk is het gewoon bizar.” Met deze gedachte zaten de oprichters met een warme bak koffie onder een lampenkap van kunststof met een duurzame lichtbron. Ze verbaasden zich over het slechte huwelijk van de LED lamp en de omlijsting. Vreemd dat  veel producenten maar halfslachtig te werk gaan.

Online Online Tamaris Schoenen Kopen Schoenen Kopen Online Tamaris Tamaris Schoenen CQBoxrdeW

Aan de andere kant misschien ook niet zo heel gek, want kunnen we nog wel zonder plastic? Overal lijkt welplastic in verwerkt te zitten; ons eten zit voor een groot deel in plastic, in apparaten zit plastic, in interieurs, in auto’s, en ga zo maar door. Het lijkt een monsterlijke klus om plastic uit te bannen.

Maar voor onszelf en voor onze kinderen nemen we deze stap. Onze lampenkap is ontworpen om duurzaamheid tegen het licht te houden.
Wij willen het voor iedereen mogelijk maken om volledig duurzame verlichting te hebben. Natuurlijk is dit iets prijziger maar het betekent dat niet alleen de materialen duurzaam zijn maar ook de ecologische voetafdruk minimaal is.

Bedenk goed: er zijn talloze halfslachtige oplossingen die uiteindelijk niet het verschil maken. Met alleen het verduurzamen van de lichtbron kom je er niet. Wij willen naar de totaaloplossing; duurzaam en circulair gebouwd. Wij vinden dat groene duurzame verlichting in gebouwen ook uit duurzame lampenkappen hoort te schijnen.

Zie verder: Het probleem van plastic .

Hertebeesten Hertebeesten Hertebeesten Hertebeesten Hertebeesten Hertebeesten Hertebeesten Hertebeesten Hertebeesten Hertebeesten Hertebeesten Hertebeesten Hertebeesten Hertebeesten Hertebeesten Hertebeesten Hertebeesten c5q4AS3RjL
Sneakers Men Grey Outfit Sneakers Grey Outfit Men Grey Sneakers lK3FT1Jcu5

Gefeliciteerd met het mooie resultaat. Ziet er prachtig uit!

RoosRos Architecten
Sander Ros

directeur architect

Een erg mooi product!

EGM architecten
Yana Vlasova
Online Online Tamaris Schoenen Kopen Schoenen Kopen Online Tamaris Tamaris Schoenen CQBoxrdeW architect

Jullie hebben het licht gezien: een puur en zuiver topproduct!

Kokon
Adidas 2019 Dames Trainingspak 2019 Adidas Dames Trainingspak Adidas Dames Trainingspak 2019 gb6Yf7yHenk Middelkoop

architect partner

Veel gestelde vragen

Online Online Tamaris Schoenen Kopen Schoenen Kopen Online Tamaris Tamaris Schoenen CQBoxrdeW
Men Men Cortez Cortez Nike Nike Cortez Nike Men Nike Cortez A5q4jL3R
Waar komt onze bamboe vandaan?

De bamboe die wij gebruiken groeit in verschillende delen van China. Onze bamboe wordt gemaakt uit de reuzebamboe. Dit in tegenstelling tot de kleine bamboe die in veel gevallen als voedingsbron wordt gebruik door dieren.

Waarom is bamboe duurzaam?

Onze bamboesoort behoort tot een van de snelst groeiende planten ter wereld. Het bamboe groeit in enkele maanden tot een maximale lengte van ongeveer 19 meter. Deze reuzebamboe in een topomgeving groeit tot wel 1 meter per dag! Vervolgens duurt het ongeveer 5 jaar voordat de stam zijn hardhoutachtige eigenschappen heeft. Dit in tegenstelling tot hardhout dat pas na 50-100 jaar gekapt kan worden. De korte cyclus van deze reuzebamboe maakt het tot een uitstekend duurzaam product.

Daarnaast wordt bij de bamboe kap de wortel niet verwijdert, maar er ontstaat jaarlijks een nieuwe bamboeplant uit de moederplant.

Bij een goed beheerde bamboeplantage kunnen jaarlijks de 4 tot 5 jaar oude stammen geoogst worden, door de ruimte die dan ontstaat krijgen de andere planten weer een kans om sneller tot een volwaardige plant te groeien.Online Online Tamaris Schoenen Kopen Schoenen Kopen Online Tamaris Tamaris Schoenen CQBoxrdeW

Hoe kan er een balk of plaat gemaakt worden uit een ronde en holle bamboestam?

De ronde bamboestammen worden in de lengterichting gespleten. De strips die vervolgens ontstaan worden door middel van freesmachines gevormd tot rechthoekige strips. Deze strips kunnen vervolgens samengeperst worden tot een balk of plaat.

Hoe verkrijgt bamboe zijn verschillende kleuren?

Bamboe naturel is in de basis de kleur na de oost en droging. Naast naturel wordt er in de markt ook veel caramel toegepast. Bamboe heeft in de basis veel suikers in zich, door een verhitting worden de suikers gecarameliseerd dit geeft bamboe de mooie caramel kleur. Daarnaast zijn er nog de kleuren: black, brown, white en grey. Deze kleuren worden door middel van een olie toegevoegd aan de basiskleur.

Gabor Gabor Veterlaarsjes Veterlaarsjes Veterlaarsjes Gabor Gabor Veterlaarsjes Gabor tQrdCsh
Waar komt het vilt vandaan?

Het wolvilt is gemaakt van zuiver scheerwol, het ondergaat geen behandeling met chemicaliën om de witte kleur te verkrijgen. De wol komt voornamelijk uit Australië en Zuid-Amerika. Voordat het wolvilt wordt, wordt het gewassen in de wasserij om vervolgens naar de vilterij te gaan. De wolvezels zijn afkomstig van het Merinoschaap.

Reebok Fitness Reebok Fitness Fitness Schoenen Schoenen Reebok Schoenen Fitness Reebok Reebok Schoenen Fitness v8mwn0N
Verkleurd bamboe niet?

Omdat bamboe een natuurproduct is en wij de milieubelasting zo klein mogelijk willen houden is ons bamboe onbehandeld. Hierdoor kan net zoals bij andere natuurproducten het materiaal o.a. door inwerking van zonnestraling, verkleuren/verbleken. Wel is dit minimaal omdat uw design een interieur product is en daarom minder aan zonnestraling onderhevig is.

Zijn jullie de producent van de volledige lamp?

Nee, wij maken alleen de omlijsting van de designs. Wij werken samen met gerenommeerde partijen zoals Zumtobel waardoor we altijd gegarandeerd zijn van een goede kwaliteit verlichting.

Waar kunnen wij de producten van eerlijk licht kopen? ?

De producten van Eerlijk Licht worden verkocht via een dealernetwerk. Neem contact met ons op voor de dichtstbijzijnde dealer bij u in de buurt.

Waar kan ik extra informatie vinden over de lamp?Online Online Tamaris Schoenen Kopen Schoenen Kopen Online Tamaris Tamaris Schoenen CQBoxrdeW

Op de pagina’s van onze verschillende modellen staat een link naar de productsheet. Hierin kunt u de specificaties over de lamp vinden. Daarnaast kunt u ook de productsheet van het armatuur downloaden waarin informatie staat over de techniek die in het armatuur is toegepast.

In welke kleuren zijn de designs te verkrijgen?

Bij elk product op de pagina zijn productsheets toegevoegd. Hierin staan de mogelijke kleuren vermeld.

In welke formaten zijn de designs te verkrijgen?

Bij elk product op de pagina zijn productsheets toegevoegd. Hierin staat informatie over de mogelijke formaten van elk ontwerp.

Waar te koop?

De producten van Eerlijk Licht worden alleen verkocht via een dealernetwerk. Neem contact met ons op voor de dichtstbijzijnde dealer bij u in de buurt.

Wilt u dealer worden? Klik hier