Skechers Twinkle Skechers Twinkle Skechers Twinkle Toes Toes Twinkle Twinkle Twinkle Toes Toes Toes Skechers Skechers D2IEHY9W

Veranstaltungen

30 jaar geleden: brand verwoest Bekina® NV Skechers Twinkle Skechers Twinkle Skechers Twinkle Toes Toes Twinkle Twinkle Twinkle Toes Toes Toes Skechers Skechers D2IEHY9W

23/10/2017

Op dinsdag 24 oktober is het precies 30 jaar geleden dat een brand het bedrijf Bekina® nv in de as legde. Nu, in 2017, is Bekina® NV nog steeds gevestigd op dezelfde locatie in Kluisbergen. Bekina® NV is intussen uitgegroeid tot een bedrijvengroep en stelt 100 mensen tewerk in de kunststofverwerkende industrie. Op 24 oktober herdenkt het voltallige personeel de brand in aanwezigheid van enkele hoofdrolspelers.

25/10/17 Het Laatste Nieuws: "Bekina samen heropgebouwd"

Bekijk de reportage van AVS

All Stars Converse Special All Special Converse All Edition Edition Converse Stars Stars AjLq354R

Noodlot

De nacht van vrijdag op zaterdag die 24ste oktober 1987 sloeg het noodlot toe. Plots ontstond er brand in de fabriek van Bekina nv in de Berchemstraat in Kluisbergen. Twee van de zes arbeiders die op dat moment nachtdienst hadden vluchtten nog snel de kantoren in om de hulpdiensten te bellen. Enkele ogenblikken later waren ze omringd door een vuurzee en konden ze door hun koelbloedigheid maar ternauwernood aan de dood ontsnappen.

Georges Vanderbeke: “Gelukkig reageerden Rudy Van Glabeke (zie foto hieronder) en Eric Bourgeois

koelbloedig en hebben ze onmiddellijk het initiatief genomen om de brandweer te bellen die snel ter plaatse was.” Maar het kwaad was al geschied. “Tegen de tijd dat ik ter plaatse was waren er reeds verschillende brandhaarden in het bedrijf en konden we enkel nog toekijken hoe 6000m² tot as werd herleid.” concludeert Georges.

Wederopbouw

Een groot deel van de 60 werknemers die toen aan de slag waren bij Bekina® konden (vrijwillig) helpen met de wederopbouw van het bedrijf. Hierdoor werd de technische werkloosheid tot een minimum beperkt.

Georges Vanderbeke: “Gelukkig was het bedrijf correct verzekerd en in januari 1988 konden we van start gaan met de bouw van een nieuw bedrijfspand. In juni ging het bedrijf opnieuw open “met alles erop en eraan”!”

Samen sterk

Spoedig kwam er uit vrij onverwachte hoek hulp. Vier concurrerende, rubberverwerkende bedrijven boden spontaan hun hulp aan. Ze stelden de nodige werkruimte ter beschikking voor Bekina®. “Dit in combinatie met een goede relatie en samenwerking van de leveranciers hebben de continuïteit van het bedrijf kunnen garanderen.” vervolgt Georges Vanderbeke.

Toonbeeld van veerkracht Skechers Twinkle Skechers Twinkle Skechers Twinkle Toes Toes Twinkle Twinkle Twinkle Toes Toes Toes Skechers Skechers D2IEHY9W

“Via de Nationale Dienst voor Statistiek vernamen we toen dat minder dan 1/3deSkechers Twinkle Skechers Twinkle Skechers Twinkle Toes Toes Twinkle Twinkle Twinkle Toes Toes Toes Skechers Skechers D2IEHY9W van de bedrijven die door een dergelijke ramp getroffen werden, erin slaagden de kop boven water te houden. We zijn niet alleen blijven bestaan. Op amper acht maanden tijd zijn we tot hetzelfde peil gekomen als vóór de brand, zowel op het gebied van personeelsbezetting, productie als verkoop!”

Bekijk foto's van de brand:

[images]

Bekijk foto's van het herdenkingsmoment op 24/10/2017 in aanwezigheid van HLN, AVS, burgemeester Willequet en schepen Lode Dekimpe:

Foto's herdenkingsmoment >>

Mehr Erfahren

Skechers Twinkle Skechers Twinkle Skechers Twinkle Toes Toes Twinkle Twinkle Twinkle Toes Toes Toes Skechers Skechers D2IEHY9W

Sponsorship Koppenbergcross (BE)

03/11/2015

Sunday, 1st November 2015 there was again the Koppenbergcross 2015. Also this year, Bekina® Boots was sponsoring this cyclocross. For the third consecutive year, the weather was fantastic. The small village of Melden was packed with people on this sunny day.Skechers Twinkle Skechers Twinkle Skechers Twinkle Toes Toes Twinkle Twinkle Twinkle Toes Toes Toes Skechers Skechers D2IEHY9W

For the occasion, we invited some of our test farmers as VIPs, to thank them for their commitment and continuous feedback about our boots.

It was an exciting competition. Wouter Van Aert was the first to cross the finish line, half a minute before Kevin Pauwels and Van der Haar.

Mehr Erfahren

Bekina® Boots: UNIZO KMU Laureat

03/10/2014

Haben Sie es schon bemerkt ? Bekina nimmt heutzutage Riesensprunge vorwärts! Ein neuer Hausstil, eine brandneue Website, es weht deutlich ein frischer Wind im Betrieb! Und dies geht auch der Unternehmenswelt nicht unbeachtet vorbei!

Bekina® Boots is UNIZO KMU Laureat für Ostflandern.Nike Blauw Nike Blauw Nike Blauw Blauw Nike Nike Blauw Nike Blauw Kl1cJF3T

UNZIO ist der Interessenverband für flämische Unternehmer. Mit dem ‘KMU Laureat’ Preis möchte UNIZO betonen, wie wichtig KMUs als Motor der Wirtschaft und sogar unserer ganzen Gesellschaft sind. Innovation, Kundenorientierung und internationaler Unternehmergeist gaben den Ausschlag. Und gerade diese sind jeder an sich Aspekte, die als roter Faden durchaus unserer tagtäglichen KMU Politik laufen. Denn auch ein Familienbetrieb mit über 50 Jahren Erfahrung soll weiterhin vorausdenken!

Sie haben Bekina® Boots mitgestaltet zu wo wir heute sind!

Dank!

Chuck Taylor Taylor Taylor Groen Groen Converse Converse Converse Groen Converse Chuck Chuck Chuck CBxode

Mehr Erfahren

12 Stunden Stiefel am Tag

13/03/2013

Bekina® Boots empfing ihre 100 Testbauer für einen Rundgang.

Skechers Twinkle Skechers Twinkle Skechers Twinkle Toes Toes Twinkle Twinkle Twinkle Toes Toes Toes Skechers Skechers D2IEHY9W

"Landwirte weltweit tragen unsere polyurethanen Sicherheitsstiefel," sagt der Geschäftsinhaber Thomas Vanderbeke. "Eine Testgruppe regionaler Landwirte trägt unsere Stiefel tagtäglich, damit wir immer wieder Qualitätsstiefel anbieten können."

Diese Gruppe von Landwirten aus der direkten Firmengegend empfängt dazu regelmäßig ein neues Paar Bekina® Boots Teststiefel. Denn wer kann die Stiefel besser ausprobieren als ein Bauer selber ? Manche dieser Landwirte tragen ihe Stiefel sogar bis 12 Stunden am Tag! Auf diese Weise bekommt Bekina® Boots ganz gezieltes Feedback und wissen wir sofort, ob unsere Stiefel den hohen Qualitätsforderungen der Landwirte gerecht sind.

Dank dieser Landwirte wissen wir schnell, wie sich unsere Stiefel qua Qualität und Komfort im Vergleich zum Wettbewerb verhalten. Auch können wir so neue Produktentwicklungen rechtzeitig anpassen," beschliesst Thomas Vanderbeke. "Es hat uns deswegen sehr gefreut, ihnen mit dem Besuch danken zu können."

Mehr Erfahren

Bekina® dankt Ihren Mitarbeiteren mit einem JubiläumfestSkechers Instappers Dames Dames Instappers Skechers Dames Dames Instappers Skechers Skechers Instappers KT1lJ3Fc

17/10/2012

Unsere Mitarbeiter waren ganz zahlreich anwesend und konnten einen angenehmen und variierten Abend genießen.

Diese angenehme Aktivität fürs 50 jährige Bestehen von Bekina® bot jedem was nach seinem Geschmack.Chukka Killington Chukka Timberland Green Killington Timberland Chukka Green Green Timberland Killington Chukka Killington Timberland jzqVSpUGLM

Mit einigen Bildern blicken wir gerne auf einen erfolgreichen Abend zurück als angenehme Erinnerung an einer ganz familialen Atmosphäre.

Mehr Erfahren