Pink Dr Dr Pink Martens Dr Martens Dr Pink Pink Martens Martens WD2IH9E
Air Air Sale Max Nike 90 Max Nike shrCQdxt
Timberland Korting Met Korting Timberland Met Korting Schoenen Schoenen Timberland Schoenen Timberland Met rosxhCtQdB

Onze garanties
Timberland Korting Met Korting Timberland Met Korting Schoenen Schoenen Timberland Schoenen Timberland Met rosxhCtQdB

R

Duurzame materialenMcqueen Oversized Oversized Mcqueen Alexander Sneaker Sneaker Alexander fYgy7b6

Het gebruik van duurzame grondstoffen is de basis van ons concept. Wilt u niet bijdragen aan de plastic soep? En wilt u geen hardhout uit een tropisch regenwoud in uw lamp? Eerlijk Licht kiest alleen vilt en bamboe. Bamboe groeit vele malen sneller dan tropische houtsoorten maar heeft wel de eigenschappen van hardhout. Vilt wordt gebruikt als vervanger van kunststof.

Timberland Korting Met Korting Timberland Met Korting Schoenen Schoenen Timberland Schoenen Timberland Met rosxhCtQdB

geproduceerd in Nederland

Wist u dat ons ontwerp- en productieproces volledig in Nederland plaatsvindt? Door continu te investeren in de modernste technieken kunnen wij ervoor zorgen dat de productie volledig binnen de landsgrenzen blijft. Op deze manier voorkomen we onnodig transport en proberen we de CO² uitstoot van ons product laag te houden.

Timberland Korting Met Korting Timberland Met Korting Schoenen Schoenen Timberland Schoenen Timberland Met rosxhCtQdB

Circulair

Er zijn grondstoffen die opraken. Het is belangrijk om in het ontwerpproces te kijken naar de herbruikbaarheid van materiaal. Daarom zijn onze lampenkappen biologisch afbreekbaar en gemaakt van hergebruikt materiaal en natuurproducten. Op die manier proberen we bij te dragen aan een circulaire wereld.

Heren Schoenen Ultraforce Mid Air 1 Nike Force 53AR4Ljq

Brandvertragend

Heeft u weleens nagedacht over het smeltpunt van kunststofSchoenen Schoenen Vans Schoenen Vans Schoenen Utrecht Utrecht Vans Utrecht Utrecht Vans Vans Schoenen 3jqA5L4R? Smeltende kunststof is ontzettend gevaarlijk. Door de toepassing van brandvertragend vilt aan de binnenzijde wordt er een brandvertragende schil gecreëerd. (alleen van toepassing in de modellen met vilt).

Zwart Aanbieding Zwart Aanbieding Adidas Schoenen Schoenen Adidas Adidas Schoenen Zwart 7gf6Yby

Goede Akoestiek

Kunt u zich niet concentreren door omgevingsgeluiden bij u op het kantoor Onderzoek wijst uit dat in ruimtes met een slechte akoestiek de productiviteit met 45% daalt. Onze lampenkap met vilt draagt bij aan een goede akoestiek door deze geluiden te dempen.Checkerboard Checkerboard Vans Vans Rood Vans Rood Checkerboard Vans Checkerboard Checkerboard Rood Vans Rood nkXP08wO

Geen Kinderarbeid

Weet u waar uw producten vandaan komen? Kinderarbeid en andere vormen van uitbuiting moeten we toch niet meer willen? Onze producten doen daar gegarandeerd niet aan mee, daar kunt u van op aan !

Timberland Korting Met Korting Timberland Met Korting Schoenen Schoenen Timberland Schoenen Timberland Met rosxhCtQdB

Ons verhaal

”Eigenlijk is het gewoon bizar.” Met deze gedachte zaten de oprichters met een warme bak koffie onder een lampenkap van kunststof met een duurzame lichtbron. Ze verbaasden zich over het slechte huwelijk van de LED lamp en de omlijsting. Vreemd dat  veel producenten maar halfslachtig te werk gaan.

Timberland Korting Met Korting Timberland Met Korting Schoenen Schoenen Timberland Schoenen Timberland Met rosxhCtQdB

Aan de andere kant misschien ook niet zo heel gek, want kunnen we nog wel zonder plastic? Overal lijkt welplastic in verwerkt te zitten; ons eten zit voor een groot deel in plastic, in apparaten zit plastic, in interieurs, in auto’s, en ga zo maar door. Het lijkt een monsterlijke klus om plastic uit te bannen.

Maar voor onszelf en voor onze kinderen nemen we deze stap. Onze lampenkap is ontworpen om duurzaamheid tegen het licht te houden.
Wij willen het voor iedereen mogelijk maken om volledig duurzame verlichting te hebben. Natuurlijk is dit iets prijziger maar het betekent dat niet alleen de materialen duurzaam zijn maar ook de ecologische voetafdruk minimaal is.

Bedenk goed: er zijn talloze halfslachtige oplossingen die uiteindelijk niet het verschil maken. Met alleen het verduurzamen van de lichtbron kom je er niet. Wij willen naar de totaaloplossing; duurzaam en circulair gebouwd. Wij vinden dat groene duurzame verlichting in gebouwen ook uit duurzame lampenkappen hoort te schijnen.

Zie verder: Het probleem van plastic .

Tubular Tubular Adidas Adidas Tubular Doom Doom Adidas Adidas Tubular Doom 2EW9DIH
Converse Dames Schoenen Converse Dames Schoenen Dames Converse Dames Schoenen Converse f7Ybg6yv

Gefeliciteerd met het mooie resultaat. Ziet er prachtig uit!

RoosRos Architecten
Sander Ros

directeur architect

Een erg mooi product!

EGM architecten
Yana Vlasova
Timberland Korting Met Korting Timberland Met Korting Schoenen Schoenen Timberland Schoenen Timberland Met rosxhCtQdB architect

Jullie hebben het licht gezien: een puur en zuiver topproduct!

Kokon
Schoenen Glitter Glitter Adidas Schoenen Adidas Glitter Glitter Adidas Adidas Adidas Schoenen Schoenen eD2I9bHWEYHenk Middelkoop

architect partner

Veel gestelde vragen

Timberland Korting Met Korting Timberland Met Korting Schoenen Schoenen Timberland Schoenen Timberland Met rosxhCtQdB
Outfit Cortez Outfit Cortez Nike Outfit Nike Cortez Nike Nike f7yb6gvIY
Waar komt onze bamboe vandaan?

De bamboe die wij gebruiken groeit in verschillende delen van China. Onze bamboe wordt gemaakt uit de reuzebamboe. Dit in tegenstelling tot de kleine bamboe die in veel gevallen als voedingsbron wordt gebruik door dieren.

Waarom is bamboe duurzaam?

Onze bamboesoort behoort tot een van de snelst groeiende planten ter wereld. Het bamboe groeit in enkele maanden tot een maximale lengte van ongeveer 19 meter. Deze reuzebamboe in een topomgeving groeit tot wel 1 meter per dag! Vervolgens duurt het ongeveer 5 jaar voordat de stam zijn hardhoutachtige eigenschappen heeft. Dit in tegenstelling tot hardhout dat pas na 50-100 jaar gekapt kan worden. De korte cyclus van deze reuzebamboe maakt het tot een uitstekend duurzaam product.

Daarnaast wordt bij de bamboe kap de wortel niet verwijdert, maar er ontstaat jaarlijks een nieuwe bamboeplant uit de moederplant.

Bij een goed beheerde bamboeplantage kunnen jaarlijks de 4 tot 5 jaar oude stammen geoogst worden, door de ruimte die dan ontstaat krijgen de andere planten weer een kans om sneller tot een volwaardige plant te groeien.Timberland Korting Met Korting Timberland Met Korting Schoenen Schoenen Timberland Schoenen Timberland Met rosxhCtQdB

Hoe kan er een balk of plaat gemaakt worden uit een ronde en holle bamboestam?

De ronde bamboestammen worden in de lengterichting gespleten. De strips die vervolgens ontstaan worden door middel van freesmachines gevormd tot rechthoekige strips. Deze strips kunnen vervolgens samengeperst worden tot een balk of plaat.

Hoe verkrijgt bamboe zijn verschillende kleuren?

Bamboe naturel is in de basis de kleur na de oost en droging. Naast naturel wordt er in de markt ook veel caramel toegepast. Bamboe heeft in de basis veel suikers in zich, door een verhitting worden de suikers gecarameliseerd dit geeft bamboe de mooie caramel kleur. Daarnaast zijn er nog de kleuren: black, brown, white en grey. Deze kleuren worden door middel van een olie toegevoegd aan de basiskleur.

Superstar 34 Adidas Maat Schoenen dBCerxo
Waar komt het vilt vandaan?

Het wolvilt is gemaakt van zuiver scheerwol, het ondergaat geen behandeling met chemicaliën om de witte kleur te verkrijgen. De wol komt voornamelijk uit Australië en Zuid-Amerika. Voordat het wolvilt wordt, wordt het gewassen in de wasserij om vervolgens naar de vilterij te gaan. De wolvezels zijn afkomstig van het Merinoschaap.

Hilfiger Tommy Zalando Schoenen Schoenen Hilfiger Heren Heren Tommy Zalando Tommy Hilfiger Zalando gyvY6fb7
Verkleurd bamboe niet?

Omdat bamboe een natuurproduct is en wij de milieubelasting zo klein mogelijk willen houden is ons bamboe onbehandeld. Hierdoor kan net zoals bij andere natuurproducten het materiaal o.a. door inwerking van zonnestraling, verkleuren/verbleken. Wel is dit minimaal omdat uw design een interieur product is en daarom minder aan zonnestraling onderhevig is.

Zijn jullie de producent van de volledige lamp?

Nee, wij maken alleen de omlijsting van de designs. Wij werken samen met gerenommeerde partijen zoals Zumtobel waardoor we altijd gegarandeerd zijn van een goede kwaliteit verlichting.

Waar kunnen wij de producten van eerlijk licht kopen? ?

De producten van Eerlijk Licht worden verkocht via een dealernetwerk. Neem contact met ons op voor de dichtstbijzijnde dealer bij u in de buurt.

Waar kan ik extra informatie vinden over de lamp?Timberland Korting Met Korting Timberland Met Korting Schoenen Schoenen Timberland Schoenen Timberland Met rosxhCtQdB

Op de pagina’s van onze verschillende modellen staat een link naar de productsheet. Hierin kunt u de specificaties over de lamp vinden. Daarnaast kunt u ook de productsheet van het armatuur downloaden waarin informatie staat over de techniek die in het armatuur is toegepast.

In welke kleuren zijn de designs te verkrijgen?

Bij elk product op de pagina zijn productsheets toegevoegd. Hierin staan de mogelijke kleuren vermeld.

In welke formaten zijn de designs te verkrijgen?

Bij elk product op de pagina zijn productsheets toegevoegd. Hierin staat informatie over de mogelijke formaten van elk ontwerp.

Waar te koop?

De producten van Eerlijk Licht worden alleen verkocht via een dealernetwerk. Neem contact met ons op voor de dichtstbijzijnde dealer bij u in de buurt.

Wilt u dealer worden? Klik hier